Ons product: Streekfriet

Ons product is eigenlijk heel simpel: Ambachtelijke voorgebakken verse friet. Wij selecteren, snijden, wassen en bakken alleen de allerbeste frietaardappelen. Hierdoor kun jij je gasten voorzien van een dagverse, overheerlijke frieten. Uiteraard volledig onbehandeld en zonder toevoegmiddelen.

Welke aardappel wordt er gebruikt?

Helaas bestaat er geen ideale frietaardappel die 365 dagen per jaar over een optimale bakcapaciteit beschikt. Daarom zijn wij het hele jaar door opzoek naar de beste frietaardappel van het moment. Omdat de eigenschappen van een aardappel veranderen gedurende de seizoenen, testen wij onze Streekfriet wekelijks. Zo wordt er ten alle tijden gezocht naar de beste aardappel om onze Streekfriet van te maken en zet jij gegarandeerd het beste verse friet bij de gasten op tafel.

Hoe Streekfriet afbakken?

Aangezien Streekfriet al voorgebakken geleverd wordt, hoeft deze alleen nog maar even afgebakken te worden. Wij adviseren om de friet ongeveer 3 minuten af te bakken op 175 graden.  Dagverse friet is iets kwetsbaarder dan de fabrieksfriet en dient met liefde behandeld te worden. Probeer waar mogelijk de friet met beleid in de friteuse te scheppen zodat de frieten niet breken.

Wat zijn de voordelen van Streekfriet?

Kortere afbaktijd dan fabrieksfriet

Geen eigen mise en place (denk aan snijden, voorbakken, terugkoelen en schoonmaken)

Hoogwaardige kwaliteit dagverse, voorgebakken friet zonder toevoegmiddelen

Het frituurvet/olie gaat stukken langer mee

Consument is bereid meer te betalen voor verse friet

Altijd vers geleverd tot in de koeling